Alunga insomnia prin hipnoza!
Alunga insomnia prin hipnoza!
Cat de important este un somn bun?
Cu totii avem nevoie de somn pentru a functiona corect, insa nu cantitatea de somn este cea mai importanta, ci calitatea acestuia. Somnul este crucial pentru sanatatea ta, pentru vitalitatea ta si pentru mentinerea proceselor fiziologice si psihologice esentiale. Diferite studii au demonstrat ca rolul somnului afecteaza functionarea cardio-vasculara, imunitatea, concentrarea, retentia, etc.
Daca suferi de insomnie, inseamna ca ai pierdut rutina naturala de somn, adica ai intrat intr-un ciclu negativ de anxietate doar gandindu-te ca trebuie sa te culci.
Ce este insomnia si cum se manifesta?
Insomnia este unul dintre cele mai frecvente simptome de stres si depresie. Indiferent daca te trezesti in timpul noptii si iti este greu sa te culci din nou sau daca ai dificultati in a adormi initial, este clar ca ai insomnie. Insomnia provoaca nefericire si ingrijorare si, atunci cand este severa si continua, epuizeaza vitalitatea si concentrarea. Cu toate acestea, nu este o boala – este un model comportamental si poate fi schimbat destul de usor folosind hipnoza.
Cum te poate ajuta terapia prin hipnoza sa depasesti barierele insomniei?
Daca ai probleme cu somnul, hipnoza poate ajuta la ameliorarea stresului, a mintii nelinistite si a sentimentelor agitate asociate insomniei. Hipnoza poate fi un mod eficient de a te invata cum sa iti transformi tiparele de somn, ea poate introduce tehnici utile de relaxare. Prin intermediul unei tehnici aparte, hipnotistul te indruma catre un stadiu de relaxare care contribuie la o adormire mai usoara.
Hipnoza implica ascultarea unor indicii verbale de la un hipnoterapeut care sunt destinate sa te atraga intr-o stare de transa, prin puterea sugestiei. Se folosesc diferite abordări pentru a induce relaxarea, cum ar fi atentia concentrata, controlul simptomelor si imagini ghidate. Cineva care este hipnotizat ar putea auzi fraze precum „relaxare”, „adancime”, „usor” si „eliberare”. Aceste cuvinte sunt destinate sa incurajeze pe cineva sa mearga la somn.
Functioneaza cu adevarat?
Hipnoza poate functiona mai bine pentru unii oameni decat pentru altii, in functie de cat de sugestibili sunt, ceea ce inseamna ca sunt dornici sa creada ca practica va fi eficienta. Cu toate acestea, studiile sugereaza ca aproximativ un sfert dintre oameni pur si simplu nu pot fi deloc hipnotizati. Alte cercetari constata ca este posibil ca hipnoza somnului sa fie integrata cu terapia cognitiv-comportamentala pentru a obtine orice beneficii.
Rezolva-ti problemele cu somnul inainte ca acestea sa inceapa sa iti afecteze viata!