Hipnoza te ajută să slăbești

Vrei să slăbești și nu reușești? Ai încercat diete, ceaiuri și programe istovitoare de antrenament fără rezultatul așteptat? Poate că nu acolo este Soluția.

Totul porneşte din creier

Cei care încercă să slăbească se adresează de obicei unui nutriționist sau unui antrenor personal. Pe lângă diete sau mișcare foarte important este să înțelegem procesul care a determinat creșterea în greutate și care de multe ori se datorează stresului sau altor factori care ne afectează emoțional. Totul pornește din creier susține dr. Deepak Chopra în cartea sa Supercreierul. Și cine ar putea să te ajute să îți eliberezi mai eficient puterea explozivă a minții decât un hipnotizator.

Încă din anii ’70 s-au făcut studii despre rolul hipnozei în tratarea cu succes a pacienților obezi, cu o rată de 93% de reușită. Alte studii recente din 2017 sau 2019, realizate în Statele Unite, țară recunoscută pentru numărul mare de persoane obeze, au relevat rolul pozitiv al terapiei prin hipnoza în procesul de slăbire (rezultate consemnate de International Journal of Clinical and Experimental Hypnosis).

La şedinţa de hipnoză nu eşti inconştient

Cum decurge o ședință de hipnoză? Realitatea este departe de scenele cu care ne-a obișnuit cinematografia, în care pacientul adoarme, iar după trezire este un alt om, în timp ce hipnotizatorul se joacă cu mintea sa.

Terapia prin hipnoză duce la schimbarea obiceiurilor alimentare proaste, cum ar fi mâncatul compulsiv. Cercetătorii britanici au ajuns la concluzia că această metodă ajută la reglarea nivelului peptidelor, care controlează senzația de foame. Astfel ai impresia de sațietate și vei mânca mai puțin.

Kimberly Friedmutter, hipnoterapeut și autoare a cărții “Puterea subconștientului: Folosește-ți puterea interioară a minții pentru a crea viața pe care ți-o dorești” susține că oamenii sunt reticenți la inceput in fata terapiei din cauza imaginii false pe care industria divertismentului a creat-o despre hipnoză. Ea subliniază că hipnoza dă o stare de relaxare profundă care “îți coboară barierele defensive şi te face să accepți mai ușor schimbarea. Această metodă este diferită de alte tratamente pentru că vizează direct cauza, nu efectele și contribuie la schimbare la nivelul subconștientului” susține și dr. Capri Cruz autor al volumului “Maximise your super powers”.

Persoanele pentru care hipnoza s-a dovedit de un real ajutor, atunci când nu mai sperau, au fost cele care încercaseră nenumărate diete sau care nu reușeau să mențină un anumit regim de viață. Hipnoza le-a ajutat să spargă tiparele negative si să adopte obiceiuri sănătoase fără efort. Cei care mănâncă pe fond emoțional sau ciugulesc mereu câte ceva sunt cei care pot obține rezultate spectaculoase prin hipnoză.