Invinge frica de a vorbi in public

Învinge frica de a vorbi în public prin hipnoză

 

Cum poți depăși frica de a vorbi în public?

Să te ridici să vorbeșți în față unui grup de oameni poate fi suficient de intimidant în propria limba, dar a face acest lucru într-o limba străină este uneori cel mai mare obstacol cu ​​care se confruntă multe persoane. Glosofobia (frica de a vorbi în public) ocupă locul 1 pe lista celor mai grave temeri ale oamenilor, iar statisticile arată că aproximativ 75% din populație suferă de această. Lipsa încrederii de sine, frica de a fi judecat și / sau de a te simți că un impostor sunt obstacole obișnuite pe care le evocă oamenii, determinându-i să simtă anxietate în față unui public. Ceea ce ne sperie înainte de a vorbi în public sunt așteptările mari pe care ni le impunem.

De ce ne este frică să vorbim în public?

Teamă de a vorbi în public este o reacție normală când avem de ținut un discurs sau de susținut o prezentare. Apare chiar și la cei a căror profesie presupune expunere publică frecventa. Nu există nicio persoană care să nu aibă emoții în față publicului, oricât de multă experiență ar avea.

Această frică nu este atât de mult legată de calitatea discursului, ci de modul în care vorbitorul simte, gândește sau acționează atunci când se confruntă cu vorbitul în public. Există multe motive pentru care oamenii se tem atunci când trebuie să vorbească în public, principalul factor fiind cel metal.

Cum te ajută hipnoză să scapi de această teamă?

Hipnoza este o stare de relaxare profundă. Când un hipnoterapeut te pune în această stare, inconștientul tău devine mai receptiv. Asta înseamnă că hipnoterapeutul poate comunica cu această parte a minții pentru a descoperi cauzele profunde ale comportamentului și a influența tiparele de gândire.

În unele cazuri, poate fi ușor să identificăm cauza care stă la baza unei fobii. Este posibil să îți poți aminti un eveniment care a declanșat un răspuns de frică pentru prima dată. Cu toate acestea, pentru mulți oameni, este greu de identificat ce a cauzat fobia.

Dacă nu știi de ce îți este teamă să vorbeșți în public, hipnoterapia te poate ajuta.

Odată ce va aflați într-o stare profund relaxată, hipnoterapeutul poate vorbi cu inconștientul tău și te poate ajuta să descoperi situația sau evenimentul care ți-a declanșat glosofobia. De cele mai multe ori, evenimentul este aparent nesemnificativ, dar în timp crește în mintea ta pentru a deveni ceva ce nu mai poți controla.

Odată ce cauza principala este dezvăluită, hipnoterapeutul poate folosi un limbaj sugestiv pentru a-ți schimba traseul gândurilor. Scopul este de a promova gândirea pozitivă și sentimentul de calm atunci când te confrunți cu vorbirea în public.

Schimbă-ți perspectiva!

Dacă te confrunți cu glosofobia, apelează la un specialist pentru a te susține în călătoria numită -viață de succes!