Învinge frica de avion prin hipnoză!

Palmele sunt transpirate, respirația accelerată, inima bate cu putere și simțiți că nu mai aveți aer? Vă sună cunoscut? 20 % din populația mondială este afectată de frica de avion, arată statisticile Asociației Internaționale a Transportatorilor Aerieni care mai susțin și că cei mai afectați sunt bărbații, în proporție copleșitoare de 80%. Și țineți cont că peste 3 miliarde de persoane zburau anual cu avionul înainte de pandemie, iar în viitor numărul acestora va crește.

Aveți frică de avion? Nu sunteți singurii în această situație, este una dintre cele mai răspândite fobii. În Franța există chiar și un Centru de tratament pentru frica de avion unde vin tot felul de categorii de oameni disperați că această teamă le distruge viețile: expatriați care nu-și văd rudele ani de zile pentru că nu au curaj să zboare până la ele, oameni care pierd oferte extraordinare în carieră pentru că nu pot pur și simplu să urce în avion ca să își întâlnească partenerii de afaceri din străinătate, chiar și oameni în căutarea unui nou partener de viață.

Culmea este că această angoasă se întâlnește și în rândul celor care nu au zburat niciodată, statisticile arată că doar 30-40% dintre cei care suferă de frică de avion au trecut printr-un eveniment traumatic cum ar fi turbulențele. Psihologii spun că aceasta teamă este firească atâta vreme cât nu este în natura omului să fie închis și la mare înălțime.

Cum ajuta terapia prin hipnoză la înlăturarea fricii de a zbura cu avionul?

Hipnoza vă poate ajuta să vă puteți bucura din plin de concediu fără să fiți panicați de ideea că trebuie să urcați în avion, că vă așteaptă cel puțin 2 ore de teroare pură. Spre deosebire de anxietate, care poate fi gestionată, fobia ne face să simțim că am pierdut controlul, că ea ne conduce gândurile, emoțiile și acțiunile. Sunt persoane care nu pot să doarmă bine și se stresează chiar și cu 2 săptămâni înainte de a pleca în concediu numai la gândul călătoriei prin aer. Alții sunt atât de speriați încât preferă să facă un drum de 5 zile cu mașină în locul unui zbor de câteva ore.

Hipnoza reușește ceea ce medicamentele nu pot rezolva. Frica de avion poate avea nenumărate surse sau poate fi o acumulare de fobii, de la claustrofobie sau faptul că nu poți controla nimic, la teama de înălțime. Practic stați pasivi pe scaune și nu puteți să vă luptați fizic cu această teamă, să uitați de ea. Unii se îneacă în alcool, alții iau calmante fără ca această teroare să treacă, iar la următorul zbor au din nou aceleași simptome. Aici intervine cu rezultate foarte bune hipnoza, pentru că frica de avion nu este o boală care să poată fi vindecată cu o prescripție medicală. Tratamentele calmează doar nervii, reduc anxietatea, dar nu rezolvă cauza.

Hipnoza este recunoscută pe plan internațional ca o metodă cu rezultate foarte bune în tratarea fobiilor. Încă un avantaj oferit de hipnoză spre deosebire de alte terapii îl reprezintă numărul mic de ședințe la care trebuie să participați până să scăpați de această angoasă, în funcție și de gradul de frică resimțit de la anxietate, disocomfort până la pierderea controlului. De asemenea hipnotizatorul se va concentra asupra factorilor care declanșează atacurile de panică, de la claustrofobie la frică de turbulențe sau accidente.

În cazul fobiilor, controlul corpului este preluat de partea emoțională în detrimentul rațiunii care poate ar fi liniștită mai ușor cu statistici ( avioanele sunt considerate cele mai sigure mijloace de transport). Pentru că fobiile sunt alimentate de emoțiile negative, hipnotizatorul se va concentra asupra dezamorsării acestora .

NU lăsați teama de zbor să vă afecteze planurile de vacanță sau chiar oportunități în carieră. Prin hipnoză puteți redobândi controlul asupra corpului și emoțiilor.