Hipnoza vindeca dependenta de droguri?

Hipnoza vindeca dependenta de droguri?

 

Cum se manifesta dependenta de droguri?

Dependenta de droguri este o tulburare cronica care afecteaza negativ creierul si comportamentul unei persoane. O persoana poate deveni obsedata de orice drog legal sau ilegal. Dependenta de droguri este una dintre cele mai periculoase vicii, iar afecţiunile medicale cauzate de acesta sunt in crestere.

Drogurile sunt folosite pentru a face fata emotiilor dificile si, din cauza modului in care creierul raspunde, oamenii pot deveni rapid dependenti.

Gestionarea unei dependente poate fi incredibil de dificila, afectand inclusiv munca, relatiile, sanatatea mentala si fizica.

Cum te ajuta hipnoza?

Hipnoza pentru dependenta de droguri poate face parte din recuperarea ta, este o abordare care, mai ales atunci cand este combinata cu alte forme de tratament, poate fi extrem de utila pentru cei aflati in recuperare.

Hipnotistul poate gasi rutele tiparelor tale folosind puterea sugetiei, astfel te poate ajuta sa te desparti de aceste tipare. In timpul hipnozei, subconstientul tau este cel mai receptiv la orice sugetie hipnotica. Esti in control deplin pe parcursul intregii sesiuni.

Folosind putearea sugestiei, hipnoza actioneaza pentru a modifica modul in care gandesti si reactioneazi la anumite situatii, cum ar fi privirea dependentei de droguri ca o forma de calmare a stresului.

Hipnoza vindeca dependenta de droguri?

Hipnoza este una dintr-o serie de instrumente care pot  fi utile in tratarea dependentei de droguri.

Pentru ca hipnoza sa fie un succes, trebuie sa iti doresti sa faci o schimbare, sa accepti ca ai o problema si sa-ti doresti sa faci aceasta schimbare pentru tine.

Nu este nevoie sa te simti rusinat sau judecat, el este complet confidential- este doar cineva care te asculta.

 Folosind tehnici de sugestie, hipnotistul cauta sa schimbe modul in care reactionezi la anumite lucruri. De exemplu, in hipnoterapia pentru dependenta de droguri, sugestiile facute ar avea scopul de a va ajuta sa nu mai poftiti de droguri. Sugestiile pot include lipsa de droguri sau asocierea consumului de droguri cu ceva neplacut.

Hipnoterapia pentru dependenta de droguri poate deveni un instrument binevenit in procesul de recuperare.