Hipnoza pentru Alzheimer

Hipnoza pentru Alzheimer

Ce este boala Alzheimer si cum se manifesta?

Boala Alzheimer este o afectiune degenerativa, progresiva, care produce deteriorari a functiilor creierului, manifestandu-se cu precadere la persoanele in varsta. Aceasta maladie este cea mai comuna forma de dementa. Dementa este un termen general pentru o scadere a capacitatii mentale suficient de severa, pierderea memoriei fiind un exemplu.

Boala Alzheimer apare cu precadere la persoanele cu varste peste 65 de ani.

Care sunt simptomele bolii?

Simptomele bolii Alzheimer progreseaza lent pe parcursul mai multor ani. Uneori, aceste simptome sunt confundate cu alte afectiuni si pot fi initial reduse la batranete. In stadiile incipiente, principalul simptom al bolii Alzheimer este pierderea memoriei.

De exemplu, cineva cu boala Alzheimer timpurie poate:

☑uita de conversatiile sau evenimentele recente

☑pierde obiecte

☑uita numele locurilor si obiectelor

☑avea probleme cu gandirea la cuvantul potrivit

☑pune intrebari in mod repetat

Exista adesea semne de modificari ale dispozitiei, cum ar fi cresterea anxietatii sau agitatiei sau perioade de confuzie.

Utilizarea hipnozei pentru reducerea bolii Alzheimer

Hipnoza poate incetini impactul dementei si poate imbunatati calitatea vietii pacientilor cu Alzheimer.

Concentrarea, relaxarea, motivatia, socializarea, memoria pe termen scurt, activitatile zilnice de viata si memoria semnificativa a evenimentelor. Acestea sunt sapte procese care s-au imbunatatit in timpul unui studiu de hipnoza din 2007 realizat de Dr. Daniel Nightingale si Dr. Simon Duff.

Hipnoza este o stare de relaxare in minte. Acest lucru il ajuta pe pacient sa se relaxeze suficient incat sa se poata concentra cat mai mult posibil sa stea in afara etapelor depresive ale dementei. Evitarea depresiei inseamna ca pacientul se poate concentra pe motivatie, care la randul sau imbunatateste socializarea si activitatile zilnice.

Abordarea modurilor cognitive inseamna a face fata modului in care este stocata informatia pentru pacient: auditiva, vizuala, senzoriala, scrisa. Cu cat acest lucru devine mai imbunatatit, cu atat memoria devine mai buna. Chiar si cea mai mica imbunatatire conteaza pentru o persoana cu dementa sau Alzheimer.

Mentinerea oricarei persoane intr-o stare mai putin depresiva este una dintre cele mai importante parti ale acestui fapt, deoarece depresia poate duce la negativitate in toate directiile si poate face mai mult rau decat cineva care este motivat si pozitiv. In cele din urma, hipnoza aduce aceasta motivatie la lumina si ajuta pacientii cu dementa si Alzheimer sa traiasca cat de fericiti si mai sanatosi pot fi.

Relaxarea, motivatia si activitatile zilnice de viata s-au imbunatatit si cu utilizarea hipnozei.